Een terugblik op Hollands Wild in de keuken

24/3/2021

Hollands Wild geeft vanaf 2014 wild uit Nederland een nieuwe bestemming door het voor te stellen aan de consument. We zijn erg blij dat we zoveel positieve reacties hebben mogen ontvangen. We voelen ons dan ook vereerd dat zelfs chef-koks met ons wilde samenwerken en ons in verschillende kookboeken, recepten en andere publicaties wilden benoemen.

Langzaam gegaarde Ganzenbout

Zo bewijst Carin Leenders de Vries van Caat Kookt, met haar recept voor Ganzenbouten in het Algemeen Dagblad dat iets met liefde klaarmaken soms wat langer kan duren, maar dat het resultaat net zo lekker smaakt!

Gans: een duurzaam alternatief

Foodblogger Liesbeth Oerlemans is ook lovend over ganzenvlees. In haar blog vertelt ze dat het eenvoudig te bereiden is en dat het ideaal is voor mensen die van variatie houden. Zo schrijft ze: “wil je variëren? Kies dan ook eens voor gans!”

Kookwedstrijd

Uit een onderzoek van het bedrijf Foodpairing® is gebleken dat ganzenvlees heerlijk combineert met peer. Tijdens een kookwedstrijd die we in 2016 hebben georganiseerd, namen meerdere koks het tegen elkaar op om een gerecht en recept te ontwikkelen met het thema ‘Wilde Gans en peer.’ Hier zijn de heerlijkste gerechten uit ontstaan die zeker het uitproberen waard zijn!

Francesca KOOKT

Foodblogger Francesca KOOKT heeft in de afgelopen jarenmeerdere lovende woorden gedeeld over Hollands Wild. We staan zelfs in haar Kerst editie receptenboek met twee heerlijke en makkelijk te bereiden gerechten die je kerstmaaltijd helemaal compleet maken!

Bram met Wildstoof

Ook heeft Hollands Wild meerdere jaren op rij tijdens de wintermaanden tussen het assortiment van Bram Ladage mogen liggen. Tijdens de maanden november en december is onze Wildstoof te vinden bij verschillende locaties van Bram Ladage.

De Groene Vrouw verkiest Hollands Wild

Ook Nienke Gottenbos, voedingsdeskundige die bekend staat als De Groene Vrouw verkiest Hollands Wild. In haar artikel dat ze voor Hollands Wild heeft geschreven, geeft ze tips voor mensen die om gezondheidsredenen niet volledig vegetarisch kunnen eten. Wild is namelijk een goede vervanger voor als je liever geen vlees wilt eten uit de vleesindustrie. Daarnaast levert het vlees ook vaak waardevolle eiwitten en vitamines.

TV Rijnmond

TV-chefs Job en Perry hebben bij TV Rijnmond een heerlijke risotto met Ganzenborstfilet van Hollands Wild klaargemaakt. De video met de bereiding en het uitgebreide interview is te vinden op ons Youtube kanaal.

Hollands Wild in Lekker Weten

In de winter editie van 2020 van het Ekoplaza tijdschrift Lekker Weten, staat Hollands Wild met een heerlijk recept voor Ganzenborstcarpaccio met Balsamico. Een heerlijk voorgerecht!

Joke Boon

Hollands Wild is ook inmiddels twee keer verschenen in de Kookboeken Koken met Kleur! en Linzen!. De kookboeken waar voornamelijk vegetarische recepten staan beschreven, hebben heerlijke recepten met onze Ganzenborstfilet en Gekonfijte Ganzenbout die zeker het proberen waard zijn!

We zijn trots en dankbaar voor alle enthousiaste reacties!

Vergelijkbare berichten

Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van uw aanmelding, probeer het later opnieuw.