Hollands Wild: Een terugblik op 2022

3/1/2023

Ook 2022 was weer een goed jaar voor heerlijke wildproducten en -gerechten. We hebben dan ook heerlijke producten aan je mogen voorstellen en hebben nog meer stappen kunnen nemen in smaak, verpakking en kwaliteitscontrole.

Onze verpakking

Aan het begin van het jaar hebben we besloten de verpakking een kwartslag te draaien. Op deze manier passen er nog meer van onze lekkere producten in de schappen van jouw supermarkt of natuurwinkel! Ook hebben we een handige sticker aan de verpakking toegevoegd die je precies vertelt wat je ongeveer kunt verwachten van de kruidigheid en wildsmaak van het product. Op deze manier helpen we je een handje bij het kiezen van het stukje vlees dat het beste bij jou past!

Assortiment 

We hebben dit jaar ook een snel en makkelijk te bereiden nieuw product aan ons assortiment toegevoegd voor iedereen die van wild geniet, maar graag niet te lang in de keuken staat. De Gelookte Gans is een a la minute lapje met lekkere knoflookkruiden die je met verschillende gerechten kunt combineren.

Om je een beetje op weg te helpen met het toevoegen van wild aan verschillende dagelijkse maaltijden, zijn we dit jaar begonnen met het schrijven van artikelen met suggesties voor het combineren van onze wildproducten met verschillende soorten groenten en fruit die vers van het land komen. Hierdoor eet je met de natuur mee en ben je nog meer met duurzaamheid bezig. Groenten en fruit die vers van het land komen, zijn trouwens ook nog eens extra lekker en dus echt het proberen waard!

Voor iedereen die wild graag voor de eerste keer wil proberen, maar niet goed weet waar te beginnen, hebben we een overzichtelijk artikel geschreven waar we alle wildsmaken omschrijven. Hierdoor weet je precies wat je kunt verwachten van een lekker stukje wild!
 

Een tip van Hollands Wild:
Probeer voor een heerlijke malse en subtiele wildsmaak eens Hertenbiefstuk tijdens de herfst- en wintermaanden. Tijdens deze maanden is Damhert het meest malse en zachte stukje wild. Super lekker, subtieler van wildsmaak (omdat het vlees zo mals is) en met veel gerechten te combineren!


Ook mogen we met trots laten weten dat de kruiden in onze marinades en andere ingrediënten in onze samengestelde producten zoals de Wilde Worst, Ware Wildburger, Rebelse Rookworst en Slanke Saucijs, biologisch zijn. Hierdoor werken we constant aan het uitdragen van onze missie en waarden. Ten slotte stellen we duurzaamheid voorop!
Omdat wild van nature mager is, voegen we voor de smaak en sappigheid biologisch varkensvlees of biologisch kippenvel toe aan onze worsten en burgers. Hierbij houden we altijd rekening dat al onze samengestelde producten minstens 50 procent wildvlees bevatten.  

Verkooppunten

Vanaf oktober zijn onze producten ook te vinden bij verschillende Marqt en Ekoplaza's door het land. Hollands Wild is nu dus nog makkelijker te vinden op onze Waar-te-koop-pagina en bij jou in de buurt!
Ook kun je tegenwoordig bij Restaurant MAAS, Beachclub 't Gorsje en Van Der Valk Zuidas genieten van een heerlijk stukje wild. Daarnaast zijn we tegenwoordig in de keuken van verschillende zorginstellingen te vinden.

Productie

Ons duurzame stukken vlees worden altijd volgens de wetgevingen en certificeringen verwerkt. Je kunt er dus altijd van op aan dat onze producten veilig en van goede kwaliteit zijn. Omdat het meeste wild wordt geschoten, is er een scanner aangeschaft en opgenomen in de productielijn. Hierbij wordt alle gans die we verwerken in delen gesneden en door de scanner gehaald. De stukken met kogeltjes worden apart genomen en niet in onze producten verwerkt. Ook na het verpakken worden onze producten als dubbelcheck door de scanner gehaald.
Om de kans op kogeltjes extra te verkleinen, werken we zoveel mogelijk met Schipholgans. Deze worden namelijk niet geschoten. Toch kan er ondanks onze zorgvuldige controle een botrestje of kogeltje door het proces heen glippen.
We proberen ons proces constant te verbeteren en bij te schaven, om de productie zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen.

Dankjewel voor alle feedback die we hebben mogen ontvangen dit jaar. We kunnen dit jaar trots en tevreden afsluiten en kijken dan ook uit naar volgend jaar!

Vergelijkbare berichten

Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van uw aanmelding, probeer het later opnieuw.