Over Hollands Wild

Hollands Wild staat voor lekkere, gezonde en makkelijk te bereiden producten die zijn gemaakt van Nederlands wild dat gevangen is om de natuur in balans te houden. Het vlees van deze dieren wordt nu nog vaak verspild en dat is zonde.
Omdat wij enkel vlees gebruiken dat door faunabeheer beschikbaar is gekomen, varieert ons assortiment mee met de “oogst” van het seizoen: niet alles is altijd verkrijgbaar.

Oorsprong

Nederland is een heerlijk land voor wild zoals ganzen en damherten. We zien ze ook steeds vaker, want natuurlijke vijanden zijn er (bijna) niet.
Als lokale populaties te groot worden, brengen ze de natuur uit balans. Ze verkleinen het leefgebied van andere dieren en verstoren de lokale plantengroei. Daarnaast zijn er regio’s waar wildsoorten door hun groeiende aantallen openbare veiligheid of land- en bosbouw gaan bedreigen. 

Om de balans in de natuur te herstellen en behouden, wordt er via strikt gereguleerde faunabeheer plannen ingegrepen. De “oogst” hiervan wordt helaas vaak verspild.

Wist je dat maar 5% van het wild dat in Nederland wordt gegeten echt uit ons land komt? De rest wordt geïmporteerd uit het buitenland. Het is daar gekweekt of in het wild gevangen. We eten wild van ver weg en gooien grote delen van onze eigen oogst weg. Dat moet anders, Hollands Wild werkt alleen met wat er beschikbaar komt uit onze eigen natuur.

Meadow
Meadow

Kwaliteit van onze producten

Ons assortiment bestaat uit vlees van bijvoorbeeld herten, wilde zwijnen en eenden, maar we verkopen ook verschillende producten van ganzenvlees. De gans is de laatste jaren in Nederland in grote getale te vinden. Ons assortiment bestaat nu nog maar uit een aantal bekende wilde diersoorten, maar wellicht dat we in de toekomst uitbreiden naar exotischere dieren die in Nederland leven, zoals de Amerikaanse rivierkreeft, bijvoorbeeld.
Op deze manier proberen we voor zoveel mogelijk diersoorten waar nu het vlees van wordt verspild, een bestemming te vinden. 

Uiteraard willen wij dit wel op een veilige en gezonde manier doen. Ons duurzame vlees wordt volgens de wetgevingen en certificering verwerkt, zodat je ervan op aan kunt dat het vlees van goede kwaliteit en veilig is.
Het meeste wild wordt geschoten. Hiervoor hebben we een machine aangeschaft die kogeltjes kan detecteren. Zodat we deze kunnen verwijderen. Ondanks onze zorgvuldige controle, kunnen we niet volledig uitsluiten dat er een botrestje of kogeltje doorheen glipt.

Bekijk de video

Proef onze natuur

Dat het wild heerlijk vrij heeft kunnen leven in onze Nederlandse natuur, proef je aan het vlees. Het heeft een volle smak en zit vol met gezonde vetten, eiwitten, B-vitaminen en zink.
Wild is mager vlees en hoef je dus niet lang te bakken. Wild is het lekkerst als het in de kern nog een beetje rosékleurig is. Wanneer je wild doorbakt, wordt het droog en gaat er veel van de smaak verloren.

Meadow
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van uw aanmelding, probeer het later opnieuw.