Over Hollands Wild

Van de 11 miljoen kilo aan wild die in Nederland wordt gegeten, is maar 5 procent ook echt afkomstig uit de Nederlandse natuur. Het grote merendeel wordt opgekweekt in farms of wordt geïmporteerd, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. Er wordt veel wild uit andere landen geïmporteerd, dat duizenden kilometers moet afleggen om in Nederland op een consumentenbord te belanden, terwijl er bruikbaar voedsel uit onze eigen natuur wordt verspild en dat is zonde! Dit kan anders, vinden wij!

Oorsprong

Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen en verwerkt deze natuurlijke oogst voor de consument. We willen deze natuurlijke oogst graag herkenbaar en onderscheidend maken van de massa. In de praktijk blijkt dat deze natuurlijke oogst soms nauwelijks of inefficiënt benut wordt en dat is onnodige voedselverspilling van een natuurlijke oogst. Want waar kun je nu meer van genieten dan van lekkere, duurzame producten uit de vrije Nederlandse natuur?

Meadow
Meadow

Wild producten van de Nederlandse polders

De leveranciers waarmee wij samenwerken delen onze liefde voor de natuur. Daarnaast zorgen ze voor een wild-evenwicht en zien net als wij het belang van de samenhang van de natuur. Wij willen heel Nederland kennis laten maken met een complete reeks van producten uit de lokale natuur: ganzen, eenden, hazen, houtduiven, zwijnen, reeën en edelherten, vrij groeiende kruiden, groenten, eetbare bloemen en planten, vissen, schelpen, rivierkreeftjes, enzovoorts. Wij willen ze, met respect voor de wet en regelgeving en zonder het natuurlijk evenwicht van de natuur te verstoren, aan de Nederlandse consument aanbieden.

Bekijk de video

Lekker het hele jaar door

We bieden lekkere vleesproducten die makkelijk te bereiden zijn en te combineren zijn met de dagelijkse maaltijd. Hollands Wild is dus lekker het hele jaar door! Wild wordt voornamelijk in de herfst gegeten. Dit terwijl wild prima te combineren met meerdere verschillende gerechten. Onze natuuroogst wordt op ambachtelijke wijze veelal handmatig verwerkt. De smaakvolle eindproducten ontwikkelen wij samen met de producenten waarmee we nauw samenwerken. Wij kiezen de receptuur die het beste recht doet aan het Hollandse wild.

Meadow
Bedankt! Uw aanmelding is ontvangen!
Er is wat fout gegaan tijdens het verzenden van uw aanmelding, probeer het later opnieuw.